Original on Transparent.png

MAMA YOGA

Kom til blid Hatha Yoga tilpasset graviditets- og efterfødselskroppens behov. Oplev en time, hvor der er plads til, at baby må komme med, at du uden tanker om at forstyrre eller andet frit kan gå til og fra dit barn. I timerne arbejdes der både med at styrke og arbejde med de dele af kroppen, som har brug for lidt ekstra omsorg før/efter en fødsel samt at stilne sindet, hormonerne og tankemylderet, men på samme tid er der plads til grin, snak og babyerne. Hver time vil være planlagt ud fra et tema med dertilhørende æteriske olier fra DoTerra, hvis man ønsker at bruge disse, asanas (yogastillinger) tilpasset efterfødselskroppen, pranayama (åndedrætsøvelser) og afspænding. Det anbefales at man venter 6 uger ved traditionel fødsel og 12 uger ved kejsersnit før man dyrker yoga, selv denne blide form. Husk altid at mærke efter i din krop, og eventuelt snak med din læge inden, og altid vær åben overfor underviseren omkring hvad du døjer med og mærker undervejs. 

Hatha Yoga kan betegnes som den klassiske yoga og handler om at skabe balance mellem kroppens og sindets dualiteter. I blid Hatha holdes hver asana (yogastilling) i 5-8 åndinger (modsat Vinyasa hvor man flyder mellem stillingerne med åndedrættet). Dette giver tid til at finde den rette alignment i stillingen, mærke den og mærke kroppen, sindet og verjtrækningen. Hatha er derfor både begyndervenlig pga. tempoet pg tiden til at forstå den enkelte stilling, men det er også for andre end begyndere, da det at holde stillingerne kræver fysik og udholdenhed. 

Timen startes med en kort centrering, hvorefter hoveddelen af timen er sammensat af korte sekvenser, hvor hver stilling holdes i 5-8 åndinger, før vi flyder videre. Timen afsluttes altid med pranayama (åndedrætsøvelser) og afspænding med afspændingsmassage eller body scan med Koshi vindklokker og æteriske olier, hvis man ønsker dette. 

Hvor, hvornår og pris

Mama Yoga udbydes desværre ikke lige nu som hold, men kun til workshops og som 1:1.